Dieta i wartości w miarę , tylko jedynie przyczepić się można do bułek graham a także do jednego głównego źródła białka jakim u Ciebie jest filet z kurczaka. Pozmieniaj na inne źródła np. udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby jak śledź , makrela , łosoś , dorsz , jajka . Pozdrawiam
[...] napewno mam duzo mniejszy.Ale ta klatka sie nie zmienia:(Nie wiem tez co z moja dieta zrobic??Poniewaz chcialem zamiast piersi z kurczaka gotowanej jesc w dni treningowe udka smazone a dokladnie grillowane takie gotowe z Tesco kupuje.Jednak zauwazylem ze przez to znowu moj brzuch zaczyna sie robic wiekszy wiec chyba bede musial wrocic do [...]
[...] da pozmieniac, tzn, by dostarczac wiecej bialka itp, ale musze zuzyc to co mam w domu ;), ale bardzo beda mile widziane propozycje zmian, zebym wiedzial co kupowac. na pewno udka zamienie na piersi z kurczaka lub indyka, ser poltlusty na chudy, dorzuce wiecej orzechow, ale zamienie je na archaidowe, moge? czekam na sugestie i poprawe tego co [...]
Witaj, Na Twoim miejscu ułożyłbym jadłospis na 4/5 posiłki , będą większe i bardziej syte. Filet z kurczaka zamieniłbym na tłustsze mięso np : udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby jak śledź , makrela , łosoś , jajka. Orzeszki arachidowe wyrzuciłbym ponieważ : [...]
Witam, dieta LC a ty pijesz Bulka? Nie lepiej wykorzystać produkty naturalne. Mięso z piersi z kurczaka również zamieniaj np. na udka, wieprzowinę, ryby Itp pozdrawiam
[...] w lustrze, waż, sprawdzaj obwody. Jak nie idziesz to zwiększasz kcal z węgli np. jak za szybko to zmniejszasz Źródła białka: mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: karczek, schab), ryby (głównie słonowodne: śledź, łosoś, pstrąg, dorsz), mleko, jaja, twaróg, serki wiejskie, jogurty naturalne. Źródła węglowodanów: [...]
Pamiętaj o tłuszczach- dodaj oliwę/ olej lniany/ oliwę z pestek winogron. Zamiast udka lepiej jedz pierś z kurczaka, bo nie ma kości- więcej mięsa w tych 200g. Ogólnie wydaje sie ok, ale radzę zaczekać jeszcze na opinie eksperta javascript: test(''); javascript: test(''); .
Witaj , Po pierwsze zwiększył bym ilość tłuszczu w diecie , wystarczy że filet z kurczaka zamienisz na : udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby jak śledź , makrela , łosoś , jajka. Także sugerowałbym wyrzucić aeroby a dać bardziej intensywny trening , zamiast wspomnianych wcześniej aerobów dodaj interwały: [...]
Za mało tłuszczu , daj zamiast piersi z kurczaka to udka, podroby , szynkę wieprzową , schab , wołowine , tłuste ryby jak śledź , makrela, łosoś i automatycznie podbijesz bilans. Pomyśl nad kupnem np. gainera i wypijaniu go potreningu aby nabić kalorie. Pozdrawiam
[...] dietę, a nie odwrotnie. Każde źródło białkowe zastępuje odzywkę ( pod kątem samej zawartości białka ) : Źródła białka: mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: karczek, schab), ryby (głównie słonowodne: śledź, łosoś, pstrąg, dorsz), mleko, jaja, twaróg, serki wiejskie, jogurty naturalne. co do treningów do 3 razy [...]
[...] mam co innego, kwestia umiejętności kulinarnych i wyobraźni trzeba po prostu gotować, duuuużo gotować Źródła białka: mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: karczek, schab), ryby (głównie słonowodne: śledź, łosoś, pstrąg, dorsz), mleko, jaja, twaróg, serki wiejskie, jogurty naturalne, owoce morza. Źródła [...]
[...] muszą być. Warzywa mogą tez być żródłem ww i nie sa drogie - buraki, ziemniaki, marchew. Kasze, ryże płatki tez budżetu nie rujnują, z kurczaka nie musisz kupowac piersi, udka sa tańsze, wątróbka tez ok. Wieprzowina też jest w miarę ekonomiczna. Wrzuć sobie w google hasło 4% bf i obejrzyj, Jeśłi robiłeś pomiary na tanicie, czy innej wadze, to [...]
Najpierw ułóż dietę zbilansowaną z nadwyżką kaloryczną, jedz to co lubisz. Unikaj mało kalroycznych rzeczy typu właśnie pierś z kurczaka + ryż zamiast tego np. : udka, karczek, sery, ryby tłuste, źródła węgli jakie lubisz: makarony, ryże, kasze itp. jak już masz dać pierś to nie żałuj źródła tłuszczu np. oliwy
[...] częściej wieprzowinę: łopatka, podroby (wątróbka jest ok) itd. Mięso jest tańsze i bardziej kaloryczne. Poza tym, nie musisz maniakalnie jeść piersi z kurczaka: piecz udka, skrzydełka, rób kotlety z mielonego mięsa drobiowego. Podpatruj co jedzą ludzie w temacie: Co właśnie jesz. Można podłapać ciekawe pomysły, na urozmaicenie diety od [...]
najlepsza bedzie wołowina:poledwica wołowa(50zł za kg),udziec wołowy(ok.23zł za kg)rozbaef(ok18-20zł za kg) drób:piers z kurczaka(ok.13zł za kg),udka(ok 5zł za kg,kurczak cały(ok.6zł za kg)wieprzowina:schab(ok.16zł za kg),karkówka (ok.14zł za kg),cielęcina:łopatka cielęca udziec cielęcy(cen nie podam bo nie orientuje sie) dorzucił bym także cos z [...]
wafle ryżowe, pieczywo chrupkie, serki wiejskie i wszystkie rodzaje serów, owoce, warzywa, orzechy, żeby jakieś mięso było to możesz np wędzone filety z kurczaka, karkówka, udka, ale tam dużo sodu jest ale stołując się gotowcami nie ominiesz tego, czy nawet z sieciówek gotowe sushi
[...] nie tylko ryż ale i makaron, kasze a od czasu do czasu trzeba zjeść i ziemniaka. TO samo tyczy się białka - są przecież inne ryby, nie tylko tuńczyk. Zamiast piersi z kurczaka ugotuj/upiecz sobie udka, lub kto ci broni zrobić schab, karkówkę czy też jakąś polędwiczke/udziec z indyka. I nie zapominaj o zdrowych tłuszczach oraz warzywach i owocach.